26.03.2024

Serverspace kontrol paneline nasıl kaydolabilirim?

Kayıt türleri

Serverspace hizmetleri ile çalışmak ve bulut sunucularını yönetmek için my.serverspace.com.tr kontrol panelinde bir hesap oluşturmanız gerekir:

Bir hesap oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır:

Nasıl kayıt olunur

Web sitesi üzerinden kayıt

Web sitesinde, sağ üst köşedeki " Sign up" seçeneğine tıklayın veya sayfalarda bulunan düğmeleri kullanın.

Açılan sekmede, posta kutunuzu belirterek veya üçüncü taraf hizmetleri kullanarak bir hesap oluşturmaya başlayabilirsiniz: Google veya GitHub.

 

Belirtilen e-postaya bir onay e-postası gönderilecektir. Bundan sonra, kontrol paneline ve kişisel hesabınıza giriş yapmak için bir şifre alacaksınız:

Davetiye ile kayıt

Davetiye ile kaydolmak için bir davetiye bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Bu bağlantıyı Serverspace'e zaten kayıtlı olan bir kişiden alabilirsiniz. Bu bağlantıya tıkladıktan sonra, kayıt aynı şekilde gerçekleşir: e-posta veya üçüncü taraf bir hizmet aracılığıyla.

 

Tavsiye programı aracılığıyla bu tür bir kaydın avantajı, sizi davet eden kişi veya kuruluşun ödemelerinizin% 10'una kadarını almasıdır. İlk ödemenizde %20 nakit para iadesi alacaksınız.

Kişisel ayarlar

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra bir hesap oluşturmanız önerilir. Serverspace, hesabınızda hem kişisel verileri hem de müşteri bilgilerini yapılandırmanıza olanak tanır.

Kişisel

Settings.Personal (Kişisel) sütununda Adınızı, Soyadınızı ve görüntüleme dilinizi belirleyebilirsiniz:

Security. Burada mobil uygulama aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirebilir ve şifrenizi değiştirebilirsiniz. Hesabınıza ilk kez giriş yaptığınızda şifrenizi değiştirmenizi öneririz

Proje ayarları

SSH anahtarları sekmesinde, SSH protokolü için şifreleme anahtarları oluşturabilirsiniz:

Görüntülenen pencerede Generate a new key (Yeni bir anahtar oluştur) sekmesini seçin, anahtarın adını ve biçimini seçin:

Oluşturulan anahtar sunucu yapılandırması sırasında kullanılabilir. Access preferences (Erişim tercihleri) alanında Authentication by SSH key (SSH anahtarıyla kimlik doğrulama) seçeneğini ve ardından anahtarınızın adını seçin:

Proje türleri

Kayıt olduktan ve hesabınızı kurduktan sonra, kontrol paneline erişebileceksiniz

Projeleriniz. Projeler Kişisel ve Genel olarak ikiye ayrılır. Diğer Serverspace kullanıcılarını Paylaşılan Projelere ekleyebilirsiniz. Kişisel Projelere yalnızca siz erişebilirsiniz.

Yeni bir proje oluşturmak için Projects (Projeler) sekmesine gidin - Add project (Proje ekle):

Açılan pencerede yeni projenin adını girin ve Create a project (Proje oluştur) düğmesine tıklayın:

Tebrikler! Yeni bir Kişisel Proje oluşturdunuz. Projeyi Herkese Açık hale getirmek için Proje üyeleri bloğundaki Add (Ekle) düğmesine tıklayın:

Ardından projeyi paylaşmak istediğiniz kişinin e-posta adresini girin ve uygun rolü seçin: